Dingen die je niet moet doen als je een nieuwe tattoo hebt!

Dingen die je niet moet doen als je een nieuwe tattoo hebt!

Wanneer je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten, is het belangrijk om te beseffen dat deze niet alleen een stukje lichaamskunst is, maar ook een open wond op je huid. Daarom is het essentieel om de juiste zorgmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je nieuwe tattoo beschadigd raakt. Het is niet alleen belangrijk om voor je tattoo te zorgen, maar ook voor je huid en je algehele gezondheid. Hier zijn enkele dingen die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je nieuwe tattoo goed geneest.

Niet krabben, wrijven of pulken aan de tattoo

Jeuk is een veelvoorkomend symptoom tijdens het genezingsproces van een tattoo. Het kan ontzettend verleidelijk zijn om te krabben of te wrijven, maar dit kan leiden tot beschadiging van de huid en infectie. Als de jeuk ondraaglijk wordt, dep dan zachtjes op de tattoo om verlichting te bieden, maar krab of wrijf niet.

Niet zwemmen in open water of jacuzzi's

Gedurende de genezingsperiode moet je vermijden om te zwemmen in open water, zoals de zee, meren, rivieren of jacuzzi's. Deze wateren kunnen vol zitten met bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken en het genezingsproces kunnen vertragen. Wacht tot je tattoo volledig is genezen voordat je gaat zwemmen.

Niet blootstellen aan direct zonlicht

Zonlicht kan de kleuren van je tattoo vervagen en het genezingsproces vertragen. Vooral tijdens de eerste paar weken na het zetten van de tattoo is het belangrijk om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. Als je niet kunt vermijden om naar buiten te gaan, bedek de tattoo dan met kleding of gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Niet strakke kleding dragen

Het dragen van strakke kleding over je nieuwe tattoo kan wrijving veroorzaken, wat kan leiden tot irritatie en beschadiging van de huid. Kies in plaats daarvan voor losse kleding die de tattoo niet irriteert en de luchtstroom bevordert.

Niet drinken of roken

Alcohol en nicotine kunnen het genezingsproces vertragen en het risico op infectie vergroten. Vermijd daarom het drinken van alcoholische dranken en roken totdat je tattoo volledig is genezen.

Niet negeren van de verzorgingsinstructies

Luister altijd naar de instructies van je tattoo-artiest met betrekking tot de nazorg van je tattoo. Ze kunnen specifieke aanbevelingen geven over welke producten te gebruiken, hoe vaak de tattoo moet worden gereinigd en hoe lang je bepaalde activiteiten moet vermijden. Volg deze instructies nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat je tattoo goed geneest.

Niet aan vrienden laten zitten of eraan trekkenHet kan verleidelijk zijn om je nieuwe tattoo aan iedereen te laten zien, maar laat mensen er niet aan zitten of eraan trekken. Dit kan de genezing verstoren en het risico op infectie vergroten. Bescherm je tattoo als het nodig is door deze te bedekken met kleding of verband.

Door deze richtlijnen te volgen en deze negatieve gewoontes te vermijden, kun je de kans op complicaties verminderen en ervoor zorgen dat je nieuwe tattoo mooi geneest en er prachtig uit blijft zien voor de komende jaren.

Terug naar blog